2021101301 Hoopers gevorderden. - Programma

Nadac Hoopers komt uit Amerika en is daar een onderdeel van Aqility.

In de Aqility zijn buiten Hoopers diverse klassen zoals; Tunnelers (een parcours bestaande uit lange tunnels), Barrels (parcours bestaande uit tonnen) maar ook een Aqility parcours zoals we in Nederland kennen.
 

Het verschil is alleen dat bij Hoopers de hond op afstand door een parcours wordt gestuurd en zonder hapering, in vloeiende lijnen loopt. Doordat er geen sprongen in voorkomen is het een weinig belastende sport, die zelfs door honden met licht fysieke problemen beoefend kan worden. Als voorbereiding op een sport carrière (honden v.a. 8 maanden) of voor afbouw - voor oudere honden die moeten stoppen met een meer belastende sport - is Hoopers geschikt.
 

Niet alleen voor honden is deze sport geschikt maar ook voor handlers die zelf fysieke problemen hebben. De hond wordt namelijk op afstand gehandeld en de begeleider geeft door middel van lichaam en stem commando's de richting aan, hierbij is minimale activiteit van de handler noodzakelijk. Omdat het een jonge sport is in Nederland zal het nog volop in beweging zijn de komende tijd.


Start: 13 oktober 2021
Tijdstip: 20:00
Trainer: Tineke van Asselt


Meenemen:
  • hond(en)
  • bal
  • snoep/voer

Terug naar het overzicht
Welkom bezoeker
Login vergeten?
Wachtwoord vergeten?